Missie En Doelstellingen

over ons

Residentie Acuut:  het nieuwe kleinschalig wonen 2.0 voor senioren

De overheid heeft ingrijpende maatregelen genomen door alle verzorgingstehuizen te sluiten. Wanneer zelfstandig wonen met thuiszorg niet meer gaat en u komt nog niet in aanmerking voor een verpleegtehuis, dan valt u tussen het wal en het schip.

U heeft een probleem en u mag hiervoor een oplossing zoeken met uw mantelzorger. Momenteel hebben wij 30.000 zorgwoningen te kort in Brabant. De vergrijzing komt over 5 jaar. Kortom: we staan aan de vooravond van een groot probleem.

In elke stad of dorp wonen allemaal senioren met uiteenlopende hulpvragen. De zorgondersteuning wordt betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) in de vorm van bijvoorbeeld een “Pakket Volledig Thuis”. S’ochtends vroeg komt er iemand even langs en s’avonds komt een ander weer even langs om de zorghandelingen te verrichten. Veel tijd hebben ze niet, er zijn zorgmedewerkers die een portefeuille hebben van ruim 16 cliënten.

Er is een enorme tijdsdruk en werkstress voor zorgmedewerkers. Zij doen alles heel snel en hebben helaas geen tijd voor een praatje of een kopje koffie.

Wij hebben door deze maatregelen een nieuw concept bedacht: het nieuwe kleinschalig wonen 2.0 voor senioren.

Wij bieden 26 zelfstandige woonruimtes aan de Suytkade in Helmond. U woont zelfstandig al dan niet met uw partner. Binnen onze residentie hebben wij een gemeenschappelijke woonkamer waar u gezamenlijk kunt koffiedrinken, eten of een activiteit doen.

U leeft gewoon zoals u dat nu ook gewend bent. Ook wanneer er maar 1 persoon zorg nodig heeft, wordt u niet gescheiden. U blijft gewoon bij elkaar.

Doordat wij appartementen clusteren met senioren met een zorgindicatie vanuit de WLZ kunnen wij U 24/7 zorg bieden. Onze zorgmedewerkers hoeven immers niet door de stad te rijden om zorghandelingen te verrichten. Door deze manier van geclusterd wonen met zorg, kunnen wij 7 dagen per week en 24 uur per dag zorg garanderen. U krijgt veel meer dan u nu gewend bent. Wij staan dag en nacht voor u klaar. U woont zelfstandig en wij ondersteunen U. Het grote voordeel van geclusterd wonen is dat u nóg langer zelfstandig kunt blijven wonen in een vertrouwde omgeving.

Uiteraard is het ook mogelijk om zonder een WLZ indicatie bij ons te komen wonen. Echter dient u het zorgcomponent wel uit eigen middelen te financieren.

Een harde eis vanuit de WLZ is wel dat U 24-uurs nabijheid van zorg nodig heeft.

Mocht u meer informatie willen of een kennismakingsgesprek? Neem dan nu contact met ons op. Bel ons vrijblijvend op 088-6000400.

Het team staat voor u klaar, 24 uur per dag!

Een team van professionals staat 24 uur per dag voor u klaar.

Dit team bestaat uit:

  • Verpleegkundigen
  • Helpende
  • Senior Verpleegkundige (leidinggevende van locatie)
  • Vrijwilligers en stagiaires

Het spreekt voor zich dat onze medewerkers hun sporen hebben verdiend in de zorgsector. Ze beschikken over een gedegen opleiding, ervaring en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die wordt afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De initiatiefnemer:

Jordy Hollewand was de algemeen directeur van Residentie Acuut en Acuut Zorg & Woonbegeleiding.

Hij is overleden op 13 april 2020.

Zijn visie om zorg op maat te leveren zullen wij voortzetten

Residentie Acuut is een initiatief van Acuut Zorg & Woonbegeleiding.

Binnen het bestaande bolwerk van zorginstellingen heeft deze zorgaanbieder een uniek woon- en begeleidingstraject op de markt gebracht voor (jong-)volwassen, waarbinnen we zorg op maat leveren, afgestemd op de persoon.

Acuut Zorg & Woonbegeleiding is inmiddels een begrip in de regio Eindhoven en Tilburg